CLEANLIFE alkylaat brandstof – 100% CO2-gecompenseerd

23 februari 2024

Onze CLEANLIFE®FREE alkylaat brandstof voor tweetakt- en viertaktmotoren is speciaal ontwikkeld voor de bos- en tuinbouwsector. De speciale brandstof is vrij van benzeen, zwavel en lood, wat niet alleen bijdraagt aan een lagere milieubelasting maar ook zorgt voor een gezondere werkplek voor gebruikers, met name voor bos- en houtarbeiders. Onze bewezen kwaliteit zorgt voor een […]

Onze CLEANLIFE®FREE alkylaat brandstof voor tweetakt- en viertaktmotoren is speciaal ontwikkeld voor de bos- en tuinbouwsector. De speciale brandstof is vrij van benzeen, zwavel en lood, wat niet alleen bijdraagt aan een lagere milieubelasting maar ook zorgt voor een gezondere werkplek voor gebruikers, met name voor bos- en houtarbeiders. Onze bewezen kwaliteit zorgt voor een optimale verbranding en verlengt de levensduur van uw motoren. Bij het toepassen van deze brandstof is er nog steeds een uitstoot van CO2 en een geringe hoeveelheid fijnstof, maar CLEANLIFE® FREE gaat nog een stap verder.

Iedere geproduceerde hoeveelheid alkylaat brandstof wordt vastgelegd en gerelateerd aan de per liter (2,880 kg CO2e/liter) uitstoot CO2 die in totaal vrijkomt. Deze waarde wordt door de producent 100% gecompenseerd. Een deel van de financiële bijdrage van CLEANLIFE® FREE wordt geïnvesteerd in CO2-reductieprojecten ter compensatie van de totale uitstoot. Hiermee is het gebruik van CLEANLIFE® FREE klimaatneutraal.

Onze 2-takt voorgemengde brandstof bevat een 2-takt mengolie zonder biologische bestanddelen. Het is een volledig synthetische olie met hoge prestaties. Het voordeel is dat het tweetaktmengsel langer houdbaar is en niet kan worden aangetast door ziektekiemen. Een bio-component brengt risico’s met zich mee op het gebied van houdbaarheid en aantasting door ziektekiemen. Een houdbaarheid van 4-5 jaar is geen probleem voor CLEANLIFE® FREE. Het zal niet ontmengen van de brandstof, noch in de machine, noch in de originele verpakking. In het geval van morsen verdampt de tweetaktolie voordat het in de grond dringt. Het is biologisch afbreekbaar. De gebruikte 2-taktoliemengolie is gekwalificeerd door de National Marine Manufacturers Association (NMMA) volgens de TC-W3® standaard (goedkeuring nr. RL 91506H). Hoewel deze 2-taktmengolie is ontwikkeld voor watergekoelde tweetaktmotoren, kan het ook worden gebruikt in luchtgekoelde tweetaktmotoren, omdat het voldoet aan de vereisten van API TC+.

CLEANLIFE® FREE brandstof is verkrijgbaar via het netwerk van mechanisatiebedrijven in de Benelux. Voor informatie over een verkooppunt in uw regio, kunt u informeren via info@eurogarden.be of info@eurogarden.nl .

Ook interessant voor jou