Caroline Bekkering, directeur Fedecom per 1 januari 2023

3 november 2022

Bestuur van Fedecom en de directie van de Metaalunie zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat per 1 januari 2023 Caroline Bekkering zal starten als directeur Fedecom. Caroline is nu nog werkzaam als Manager Werkgeverszaken bij BOVAG en is daar verantwoordelijk voor het sociaal economisch beleid en geeft leiding aan specialisten op het vlak van […]

Bestuur van Fedecom en de directie van de Metaalunie zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat per 1 januari 2023 Caroline Bekkering zal starten als directeur Fedecom.

Caroline is nu nog werkzaam als Manager Werkgeverszaken bij BOVAG en is daar verantwoordelijk voor het sociaal economisch beleid en geeft leiding aan specialisten op het vlak van werkgeverszaken en ledenadvies. Zij is goed thuis in lastige lobby-trajecten en onderhandelingen; daarnaast heeft zij veel ervaring in opleidingszaken in de automotive sector en in arbeidsmarkt-aangelegenheden.

Caroline is een ervaren, open en enthousiaste directeur/manager die krachtig, gedreven naar resultaat streeft. Zij is gewend te werken in een dynamische omgeving waarin samenwerken aan een doel voorop staat. Als leidinggevende streeft zij naar verbinding op inhoudelijk en sociaal terrein. Caroline heeft brede kennis, interesse en nieuwsgierigheid met een hart voor ondernemerschap waarmee ze in staat is draagvlak te creëren voor de plannen van Fedecom. Zij zal in nauwe samenwerking tussen Metaalunie en Fedecom haar functie als directeur Fedecom vorm en inhoud geven.

Menko Boersma, voorzitter van Fedecom, is zeer ingenomen met de benoeming van Caroline Bekkering. “Fedecom is onderweg naar een nieuwe toekomst; de branche van leveranciers van machines voor agro, groen en bedrijfslogistiek is enorm in beweging en de techniek verandert razendsnel. We zullen nog meer aandacht moeten schenken aan klimaatmaatregelen, emissies en de toepassing van nieuwe technieken en tegelijk aandacht besteden aan het vraagstuk van voldoende beschikbaar vakbekwaam talent. Daarbij is samenwerking in partnership met verwante organisaties en instellingen absoluut noodzakelijk”

Caroline ziet er erg naar uit om aan de nieuwe uitdaging te beginnen “Fedecom heeft een plek opgebouwd in het belangennetwerk en is een sterke vereniging van fabrikanten, importeurs en dealerbedrijven. De branche biedt juist oplossingen binnen maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat, stikstof, energietransitie en arbeidsmarkt.

Dit vereist dat Fedecom als volwaardig gesprekspartner aan de juiste tafels zit en dit ten gunste van de leden weet te keren op het gebied van regelgeving, financiële ondersteuning en talent. Leden moeten zich goed vertegenwoordigd voelen en ervan op aan kunnen dat Fedecom ontzorging biedt. Kortom, ik werk graag mee om de vereniging verder uit te bouwen tot een club waar je bij wilt horen.”

Caroline Bekkering volgt per 1 januari 2023 de huidige directeur Gerard Heerink op, die vanaf de vorming van Fedecom in 2013 leiding heeft gegeven aan diverse uitdagende initiatieven en nu met pensioen gaat.

Ook interessant voor jou