Buiten beleef je meer | STIHL MS 162, 172, 182, 212

3 juli 2023

De nieuwe benzinekettingzagen STIHL MS 162, MS 172, MS 182 en MS 212 imponeren met hun grote zaagkracht en comfortabele bediening. Puurs, juni 2023. STIHL breidt zijn aanbod benzinekettingzagen in de instapklasse uit met vier nieuwe modellen: de MS 162, MS 172, MS 182 en MS 212. Deze compacte en veelzijdige machines zijn uitgerust met […]

De nieuwe benzinekettingzagen STIHL MS 162, MS 172, MS 182 en MS 212 imponeren met hun grote zaagkracht en comfortabele bediening.

Puurs, juni 2023. STIHL breidt zijn aanbod benzinekettingzagen in de instapklasse uit met vier nieuwe modellen: de MS 162, MS 172, MS 182 en MS 212. Deze compacte en veelzijdige machines zijn uitgerust met een STIHL 2-MIX-motor die, afhankelijk van het model, een vermogen tot 1,8 kW ontwikkelt. Het hoogwaardige zaaggarnituur levert uitstekende prestaties en een zuiver zaagbeeld waardoor deze nieuwe kettingzagen de ideale machines zijn voor particulier gebruik zoals haardhout zagen. Ook tuinbouwers en doe-het-zelvers weten deze krachtpatsers naar waarde te schatten wanneer ze kleine bomen vellen en van hun takken ontdoen of wanneer ze hout verzagen. Deze vier instapmodellen scoren bovendien met hun comfortabele manipulatie en bediening. Zo maakt de combihendel het mogelijk om alle functies met één hand aan te sturen en vermindert het antivibratiesysteem merkbaar de overdracht van trillingen om krachtbesparend te werken. Vertrouwde kenmerken zoals de zijdelingse kettingspanner en de semitransparante brandstof- en kettingolietanks maken de uitrusting van de nieuwe zagen compleet. Naast de basisuitvoering zijn ze ook als comfortversie beschikbaar met kettingsnelspanner en de functie STIHL ErgoStart.

Compact en krachtig

De compacte benzinekettingzagen STIHL MS 162, MS 172, MS 182 en MS 212 zijn instapmodellen maar ze voldoen werkelijk aan alle vereisten. Aangedreven door STIHL 2-MIX-motoren met een verschillend vermogen – van 1,2 kW tot 1,8 kW – blinken deze krachtpatsers uit door hun groot zaagvermogen en laag verbruik. Daardoor kunnen de nieuwe, veelzijdige machines niet alleen ingezet worden om privéterreinen te onderhouden of haardhout te verzagen, maar maken ze zich ook al snel onmisbaar in de tuin- en landbouw bijvoorbeeld bij het snoeien en uitdunnen van bosjes, het vellen van kleine bomen of het zagen van hout.

Terugslagarm en precies

De vier machines zijn standaard uitgerust met een hoogwaardig zaaggarnituur waaronder de 3/8” Picco Micro zaagketting (PM3). Deze ketting garandeert niet alleen een grote zaagkracht en een zuiver zaagbeeld, maar ook een terugslagarme en trillingsvrije werking. Daarnaast zorgt de stevige klauwaanslag uit metaal (MS 182 / MS 212) voor een stabiele positie in het hout. Het kettingwieldeksel met glijprofiel is gebaseerd op dat van de professionele zagen van STIHL, ideaal voor het verwijderen van takken.

Ergonomisch en gebruiksvriendelijk

De nieuwe kettingzagen zijn uitgerust met een antivibratiesysteem om de overdracht van trillingen merkbaar te verminderen. Dat spaart de krachten van de gebruiker. Bovendien kunnen alle functies – starten, zagen, stoppen – via de combihendel met één hand gestuurd worden en de stopfunctie maakt het eenvoudiger om de warme motor na een korte pauze opnieuw te starten. Andere praktische details zijn de zijdelingse kettingspanner om de zaagketting gemakkelijk en veilig aan te spannen en de semitransparante brandstof- en kettingolietanks. De tanks (MS 182 / MS 212) zijn voorzien van een dop die zonder gereedschap geopend kan worden om ze snel en eenvoudig te vullen.

Comfortversie met bijkomende uitrustingen

De vier modellen zijn behalve in de basisversie telkens ook in de comfortversie ‘C-BE’ verkrijgbaar die beschikt over de functie STIHL ErgoStart waardoor starten zo goed als geen krachtinspanning vergt. Met de kettingsnelspanner die zonder gereedschap bediend kan worden, regel je de spanning van de zaagketting in een handomdraai.

Ook interessant voor jou