Boomonderhoud met beide voeten veilig op de grond

22 januari 2021

Accuhoogsnoeiers STIHL HTA 66 en HTA 86 garanderen nauwkeurig snoeiresultaat, zelfs op grote hoogte Met de nieuwe STIHL HTA 66 en HTA 86 accuhoogsnoeiers is het efficiënt en veilig onderhouden van de bomen in je tuin en boomgaarden vanaf de grond kinderspel. Deze twee machines zijn uitgerust met een STIHL zaagketting 1/4″ PM 3 en […]

Accuhoogsnoeiers STIHL HTA 66 en HTA 86 garanderen nauwkeurig snoeiresultaat, zelfs op grote hoogte

Met de nieuwe STIHL HTA 66 en HTA 86 accuhoogsnoeiers is het efficiënt en veilig onderhouden van de bomen in je tuin en boomgaarden vanaf de grond kinderspel. Deze twee machines zijn uitgerust met een STIHL zaagketting 1/4″ PM 3 en bieden een onberispelijk snoeiresultaat en een snelle voortgang van het werk. De STIHL HTA 66 heeft een totale lengte van 240 centimeter. De STIHL HTA 86 is uitgerust met een vierkante telescoopsteel met een uitstekende geleidingsstijfheid. De steellengte kan je zonder gereedschap verstellen tussen 270 en 390 centimeter. Wanneer de telescoopsteel volledig is uitgeschoven, komen dus ook de hoogste takken binnen het bereik van de gebruiker. Beide machines zijn zeer eenvoudig te bedienen dankzij de ergonomische bedieningshendel en vallen op door hun lage gewicht. Hun krachtige maar stille elektromotor start met een druk op de knop en overtuigt met zijn spontane versnelling, zonder uitlaatgassen. De hoogsnoeiers worden gevoed door een krachtige 36 V lithiumionaccu van het STIHL AP accusysteem. Deze wordt vastgezet in het accuvak, dat in de behuizing geïntegreerd is, en zorgt zo niet alleen voor een betrouwbare stroomvoorziening, maar ook voor een uitstekende balans. Bovendien werken deze machines ook prima in minder ideale weersomstandigheden, zoals bij nat of regenachtig weer.

Overzicht van de details van de STIHL HTA 66 en HTA 86 accuhoogsnoeiers

1. De juiste oplossing voor elke behoefte

De nieuwe accuhoogsnoeiers van STIHL bieden een ideaal werkbereik voor het onderhoud van bomen: de STIHL HTA 66 heeft een totale lengte van 240 cm. De HTA 86 heeft een vierkante telescoopsteel die een uitstekende geleidingsstijfheid biedt. De gebruiker kan de steellengte zonder gereedschap aanpassen van 270 tot 390 cm. Omdat het zwaartepunt van de accu in de as van de buis ligt, zijn beide machines perfect in balans. Dit zorgt voor een lagere uitschakelkoppel en maakt het werk minder vermoeiend.

2. Krachtig en nauwkeurig

De twee hoogsnoeiers hebben een krachtige EC-motor en zijn standaard uitgerust met de STIHL zaagketting 1/4“ Picco Micro 3 (PM3) voor een hoog snoeivermogen en een onberispelijk resultaat. Door de snijlengtes van 25 cm (HTA 66) en 30 cm (HTA 86) kan je ook dikkere takken efficiënt en precies snoeien. De traploze regeling van het toerental op de ergonomische bedieningshendel zorgt voor energiebesparend werken en een lange levensduur van de accu. Bovendien is de motor zo stil dat er geen gehoorbescherming nodig is. Buurtbewoners zullen geen last ondervinden van lawaai of de uitstoot van uitlaatgassen.

3. Praktische uitrustingen voor meer veiligheid en comfort

Deze nieuwe hoogsnoeiers blinken niet alleen uit dankzij hun uitstekende snoeiprestaties. Hun gereduceerd gewicht zorgt bovendien voor een hoger werkcomfort. Ze zijn voorzien van veel praktische details, zoals de antislipbescherming voor een goede grip tijdens het werk en de robuuste takkenhaak voor het eenvoudig verwijderen van snoeiafval uit de boom. Met de zijdelingse kettingspanner kan je de ketting in een handomdraai afstellen en de tegen verlies beveiligde moeren op het kettingwieldeksel maken het verwisselen van de ketting veel gemakkelijker. Bovendien kan de gebruiker het oliepeil op elk ogenblik in de gaten houden dankzij de semitransparante olietank. Door de speciale gepatenteerde opening kan hij de tank snel en eenvoudig zonder gereedschap openen en sluiten.

4. Modulair accusysteem – deze machines zijn zelfs geschikt voor gebruik in ongunstige weersomstandigheden

Deze twee hoogsnoeiers worden gevoed door één van de krachtige 36 V lithiumionaccu’s van het STIHL AP accusysteem. Dit modulaire systeem bestaat uit meer dan 20 andere machines voor de meest uiteenlopende taken, accu’s met verschillende energiecapaciteiten en verschillende laders. Het is speciaal afgestemd op de behoeften van professionele gebruikers en maakt het mogelijk om de machines zelfs bij minder gunstige weersomstandigheden te gebruiken, zoals bij nat of regenachtig weer.

 

Ook interessant voor jou