Bobcat start met de bouw van een nieuwe fabriek voor compacte laders in Mexico

20 juni 2024

Bobcat, een van de toonaangevende producenten van compacte machines voor de bouw, de groenvoorziening, de agrarische sector, material handling en sloop & recycling, heeft vorige week op ceremoniële wijze het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe productiefaciliteit in Mexico. De fabriek komt in de gemeente Salinas Victoria (in de staat Neuvo Leon) en […]

Bobcat, een van de toonaangevende producenten van compacte machines voor de bouw, de groenvoorziening, de agrarische sector, material handling en sloop & recycling, heeft vorige week op ceremoniële wijze het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe productiefaciliteit in Mexico. De fabriek komt in de gemeente Salinas Victoria (in de staat Neuvo Leon) en wordt zo’n 65.000 vierkante meter groot. Met de bouw van de fabriek, die in 2026 in gebruik genomen moet worden, is een investering van zo’n 280 miljoen euro gemoeid. De fabriek zal voor 600 tot 800 nieuwe banen in de regio zorgen.
De al in 2023 aangekondigde nieuwe productielocatie voorziet in de uitbreiding van de wereldwijde productiecapaciteit van Bobcat voor bepaalde modellen compacte rups- en schrankladers. Deze modellen worden ook in de Bobcat-fabrieken in de VS en Tsjechië geproduceerd.
“Ons bedrijf is enorm gegroeid en deze nieuwe fabriek ondersteunt onze langetermijnplannen, die uitgaan van een verhoging van de productie, zodat we tegemoet kunnen komen aan de groeiende vraag van onze klanten”, zei Scott Park, CEO van Doosan Bobcat.
“We hebben voor deze locatie gekozen vanwege de uitstekende industriële infrastructuur, de aanwezigheid van geschoolde arbeidskrachten en sterke, regionale economie”, zei Mike Ballweber, president van Doosan Bobcat Noord-Amerika. “Onze investering is een bewijs van ons vertrouwen in deze regio en de bloeiende lokale economie.”
Het projectteam dat zich met de bouw bezighoudt bestaat uit het Amerikaanse Shultz + Associates Architects en het Mexicaanse GP Construcción, een divisie van Grupo GP. Shultz + Associates Architects heeft al veel samengewerkt met Bobcat aan het ontwerp en de architectuur van andere productielocaties in Noord-Amerika. GP Construcción is gespecialiseerd in de aanleg en inrichting van industriële voorzieningen in Mexico.
 
De productiefaciliteit wil een LEED Silver-certificering behalen en krijgt de beschikking over de modernste voorzieningen en technologie om de productieprocessen duurzaam en energie-efficiënt in te richten.

Ook interessant voor jou