Bobcat presenteert tijdens INTERMAT 2024 een nieuw concept voor een elektrische verreiker

24 april 2024

Tijdens INTERMAT 2024, die van 24 t/m 27 april in Parijs gehouden wordt, laat Bobcat voor het eerst de TL25.60e elektrische verreiker zien. De verreiker heeft drie afzonderlijke elektrische motoren en een hydrostatische transmissie, die het mogelijk maken bijna geluidloos, volledig emissievrije en met lage bedrijfskosten te werken. De emissievrije machine wordt aangedreven door vloeistofgekoelde […]

Tijdens INTERMAT 2024, die van 24 t/m 27 april in Parijs gehouden wordt, laat Bobcat voor het eerst de TL25.60e elektrische verreiker zien. De verreiker heeft drie afzonderlijke elektrische motoren en een hydrostatische transmissie, die het mogelijk maken bijna geluidloos, volledig emissievrije en met lage bedrijfskosten te werken. De emissievrije machine wordt aangedreven door vloeistofgekoelde accu’s, die hetzelfde nominale vermogen en hetzelfde hefvermogen leveren als de dieselvariant. Het concept bewijst dat echte duurzame machines mogelijk zijn zonder dat de prestaties verslechteren. Bobcat is tijdens INTERMAT te vinden op stand E127 in hal 5b.
De Bobcat TL25.60e, die nog steeds doorontwikkeld wordt en dus nog niet leverbaar is, heeft een nominaal hefvermogen (ROC) van 2,5 ton. Dat is vergelijkbaar met het nominale hefvermogen van de dieselvariant. Het hypermoderne elektrische concept biedt lage geluidsniveaus, minimale bedrijfskosten en een indrukwekkende veelzijdigheid. De elektrische verreiker heeft drie afzonderlijke, elektrische motoren voor maximale efficiëntie, een hydrostatische transmissie voor betere prestaties, een maximale snelheid van 25 km/u en dezelfde compacte afmetingen als het conventionele Bobcat TL25.60-model.
“Net als de dieselvariant is de Bobcat TL25.60e gebouwd om bij veel werkzaamheden te kunnen ondersteunen”, zegt Serge Boyer, Product Manager for Telehandlers bijBobcat EMEA. “Door zijn compacte formaat, de lage geluidsniveaus en het emissievrije bedrijf is deze conceptverreiker geschikt voor veel verschillende toepassingen, waaronder werkzaamheden op krappe werkterreinen en in stadscentra.”
 
Vijay Nerva, Innovation Lead bij Bobcat EMEA, zegt: “Bij Bobcat gaan we altijd voor een innovatief ontwerp waarbij de modernste technologie en het comfort voor de bestuurder centraal staan. Door de integratie van ergonomie en digitalisering, die tot uiting komt in het transparante T-OLED-scherm, kunnen we flexibele, interactieve functies introduceren zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en het ruimtelijke ontwerp van onze cabines. Wij geloven dat deze mix van digitale oplossingen en een op de bestuurder gericht ontwerp, de toekomst van de bouwmaterieelsector op een positieve manier kan veranderen.”
 
Meer nieuwe machines
Naast het TL25.60e-concept presenteert Bobcat tijdens INTERMAT 2024 nog diverse, andere geavanceerde machines waaronder minigraafmachines, schrankladers, compacte rupsladers, graaflaadmachines, compacte wielladers, machines voor terreinonderhoud, Portable Power-modellen en machines voor materiaalverwerking.
Naast het TL25.60e elektrische verreikerconcept, lanceert Bobcat de gloednieuwe PG40- en PG50-generatoren tijdens de beurs in Parijs. Op de stand zijn tevens verschillende andere onlangs geïntroduceerde producttoevoegingen en -innovaties te zien, zoals de S630 en S650 Stage V schrankladers uit de M-serie, de PA12.7V-compressor, waterstofbehandelde plantaardige olie (HVO) voor biobrandstof-compatibele machines, de vernieuwde lijn roterende verreikers en een systeem om botsingen op de bouwplaats te voorkomen.
De Bobcat RogueX2-conceptlader, die in januari dit jaar voor het eerst tijdens CES 2024 werd gepresenteerd, maakt zijn Europese debuut op de beurs. Deze autonome, volledig elektrische machine is onderdeel van het innovatietraject van Bobcat, dat de transitie van de fabrikant naar een slimmere, duurzamere en verbonden toekomst moet versnellen.
Bobcat op INTERMAT 2024
Normaal gesproken vindt INTERMAT iedere drie jaar plaats, maar als gevolg van de Covid-19 pandemie was de laatste editie in 2018. Er staan dit jaar ongeveer 1000 standhouders op de beurs, die allemaal apparatuur, materialen en oplossingen voor de bouw tonen.
“INTERMAT is altijd strategisch belangrijk geweest voor Bobcat vanwege het wereldwijde bereik, dus het is geweldig dat de beurs na lange tijd weer wordt georganiseerd,” zegt Jan Moravec, Vice President of Product, Bobcat EMEA. “We zijn blij, dat we het Bobcat TL25.60e elektrische verreikerconcept samen met een aantal andere milieuvriendelijke en slimme technologieën kunnen presenteren, omdat deze innovaties perfect aansluiten op het thema duurzaamheid, dat de beurs gekozen heeft. Op basis van de langdurige investeringen van Bobcat in duurzame innovaties, bewijzen we dat uitstekende prestaties en duurzaamheid in onze sector hand in hand kunnen gaan.”

Ook interessant voor jou