Bobcat presenteert nieuwe serie kleine knikladers

4 mei 2021

Bobcat introduceert de kleine knikladers L23 en L28. Deze nieuwe modellen bieden hoge hefvermogens in krappe ruimtes, zijn gebruiksvriendelijk met eenvoudige, intuïtieve bediening en zijn ideaal voor werk op elk terrein met minder bodemverstoring. Met deze nieuwe knikladers breidt Bobcat het aanbod aan compacte wielladers verder uit tot het grootste assortiment laders van alle fabrikanten […]

Bobcat introduceert de kleine knikladers L23 en L28. Deze nieuwe modellen bieden hoge hefvermogens in krappe ruimtes, zijn gebruiksvriendelijk met eenvoudige, intuïtieve bediening en zijn ideaal voor werk op elk terrein met minder bodemverstoring. Met deze nieuwe knikladers breidt Bobcat het aanbod aan compacte wielladers verder uit tot het grootste assortiment laders van alle fabrikanten wereldwijd.

De nieuwe knikladers zijn ontworpen en geproduceerd in de fabrieken van Bobcat in Noord-Amerika en bieden ongekend stabiliteit met een kiplast tot 1,39 ton. Deze machines kunnen daardoor gemakkelijker een last neerzetten over een geul of trottoir heen, ook dankzij het uitstekende zicht rondom op beide machines. De grote hefvermogens in verhouding tot het machinegewicht zijn ideaal wanneer zware lasten moeten worden opgetild en verplaatst in krappe ruimtes. De uitschuifbare hefarm van de L28 biedt meer opties voor het gemakkelijk plaatsen van lasten en dankzij de opties voor tegengewichten kan de gebruiker het hefvermogen afstemmen op de werkzaamheden.

Dankzij hun compacte afmetingen met een breedte van net iets meer dan een meter gekoppeld aan een kleine draaicirkel, zijn de kleine Bobcat-knikladers ideaal voor werk op lastige en moeilijk bereikbare plekken. Deze machines zijn robuust en toch licht genoeg om gemakkelijk te transporteren.

Nieuwe knikladers verbreden laderassortiment van Bobcat

Bobcat verbreed met de kleine knikladers het assortiment laders en schept zo meer zakelijke kansen voor de onderneming en het uitgebreide netwerk van erkende Bobcat-dealers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met de nieuwe kleine knikladers kan Bobcat meer klanten bedienen in de groeiende markten voor groenvoorziening, lichte bouw en onderhoud voor gemeenten, maar ook groei stimuleren in de land- en tuinbouw.

John Chattaway, Loaders Product Manager bij Bobcat, zegt:  “Kleine knikladers bieden veel kracht in een compact en licht ontwerp. Ze zijn zeer eenvoudig te bedienen en daarmee krachtige en handige multifunctionele machines voor een breed scala van toepassingen. De L23 en de L28 hebben beide een vermogen van 25 pk en zijn uitgerust met intuïtieve instrumentatie. Praktisch iedere gebruiker kan ermee werken, waardoor ze aantrekkelijker zijn voor een bredere groep klanten.”

“Kleine knikladers worden vooral gebruikt voor laden en verplaatsen, en de belangrijkste kenmerken die gebruikers vereisen zijn een hoog hefvermogen in combinatie met stabiliteit en geringe bodemverstoring. Deze markt kan profiteren van de vele jaren ervaring die Bobcat heeft opgedaan in het ontwerpen en bouwen van laders, waardoor wij machines kunnen produceren die veilig, betrouwbaar en zeer duurzaam zijn. Het eindresultaat is een reeks machines met een kwaliteit die duidelijk hoger ligt dan die van vergelijkbare producten op de markt.”

Gemakkelijk in gebruik en bediening

Kleine knikladers van Bobcat zijn leverbaar met een canopy of een cabine. Deze zijn beide ontworpen voor extra ruimte waar die nodig is, om gemakkelijk in en uit te stappen en voor comfortabele bediening. De bedieningselementen zijn intuïtief voor onervaren en ervaren bestuurders en voor werk in koudere klimaatzones zijn een dichte cabine en verwarmde stoel leverbaar.

Het eenvoudige en intuïtieve ontwerp van de kleine knikladers met dubbele pedalen maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk van richting te veranderen: één pedaal beweegt de machine vooruit, het andere achteruit. Bestuurders krijgen deze rijbediening gemakkelijk onder de knie, waardoor de kleine kniklader een uitstekende keuze is voor seizoensarbeiders of verhuurklanten. Daarnaast is dit  ook handig en eenvoudig voor bestuurders die bedieningselementen voor meerdere machines moeten beheersen.

Naast het indrukwekkende hefvermogen is de L28 uitgerust met een telescopische hefarm die de hefhoogte en reikwijdte

vergroot. Verder heeft dit model ook een innovatief ontwerp met twee cilinders, dat de lading horizontaal houdt wanneer de bestuurder de bak beweegt en materiaal op hoogte moet hanteren.  De telescopische cilinder is gesynchroniseerd met een hydraulische nivelleringskoppeling. Deze ondersteunt het nivelleren en voorkomt dat materiaal over de achterkant van de bak wordt gemorst, wat het gebruiksgemak en de productiviteit verder verbetert.

Om de nieuwe kleine knikladers echt multifunctioneel te maken, heeft Bobcat de onovertroffen expertise op gebied van aanbouwdelen ingezet voor een speciale versie van het eigen Bob-Tach®-aanbouwsysteem. Dit maakt het mogelijk om zowel aanbouwdelen voor de S70/MT55 als ook aanbouwdelen voor de S100/S450 te gebruiken.

De betrouwbare, in lijn geplaatste motor met hoog koppel is gecertificeerd voor Stage V maar wordt mechanisch geregeld, waardoor hij in alle regio’s kan worden gebruikt. Het efficiënte koelsysteem van de kleine knikladers biedt betere bediening en bescherming van onderdelen en ongekende prestaties.

Uitstekende eigenschappen voor bodemsparend werken

De kleine knikladers van Bobcat zijn speciaal ontworpen zodat ze de ondergrond niet beschadigen. Ze verstoren de bodem minimaal, niet alleen door toepassing van een knikscharnier waardoor in bochten de achterwielen het pad van de voorwielen volgen, maar ook door de zodeveilige modus die wielslip beperkt. Dit maakt de kleine knikladers van Bobcat ideaal voor werk in de groenvoorziening, lichte bouw en onderhoud waarbij de ruimte krap is de bodem moet worden ontzien.

Afhankelijk van de werkomstandigheden schakelen deze Bobcat-machines automatisch een van twee tractiemodi in: een modus met hoge tractie voor goede beheersing op ruw of glad terrein, of de zodeveilige modus voor zo min mogelijke verstoring van de bodem

Wanneer het stuurwiel niet draait in de hoge-tractiemodus zorgt de verbeterde tractie voor een uitstekende controle en mobiliteit op ruw of glad terrein. De zodeveilige modus laat actief sturen toe en zorgt ervoor dat de wielen niet over de grond schuren, zodat de bodem zo min mogelijk wordt verstoord. Bovendien kan de bestuurder met een optionele tractieondersteuning, vergelijkbaar met een differentieelvergrendeling, de automatische modi tijdelijk opheffen en met één druk op de schakelaar over lastig terrein rijden.

Ook interessant voor jou