Bobcat komt met nieuwe opties voor de L75 en L85 compacte wielladers

4 februari 2024

Als onderdeel van de voortdurende verbetering van de machines, gebaseerd op de feedback van klanten, heeft Bobcat een aantal nieuwe opties voor de L75 en L85 uit de serie compacte wielladers aangekondigd. De eerste compacte wiellader van Bobcat, de L85, werd in 2021 geïntroduceerd; het jaar daarna kwam het L75 value-model op de markt. Het […]

Als onderdeel van de voortdurende verbetering van de machines, gebaseerd op de feedback van klanten, heeft Bobcat een aantal nieuwe opties voor de L75 en L85 uit de serie compacte wielladers aangekondigd. De eerste compacte wiellader van Bobcat, de L85, werd in 2021 geïntroduceerd; het jaar daarna kwam het L75 value-model op de markt. Het premium topmodel uit de serie, de L95, werd vorig jaar aan de serie toegevoegd. De nieuwe versies van L75 en de L85 kunnen uitgerust worden met een aantal geavanceerde functies en luxe accessoires van de L95 zoals het Power Bob-Tach-systeem, een verwarmde luchtgeveerde stoel, een geavanceerde bediening voor de aanbouwdelen, joystick-bediening en een verbeterde automatische rijregeling.
Dat de Bobcat compacte wielladers populair zijn blijkt wel uit de vele prijzen die ze gewonnen hebben. De L85 werd bijvoorbeeld in 2021 tijdens de wereldberoemde iF Design Awards uitgeroepen tot winnaar in de categorie Productdesign; in september vorig jaar wonnen de L75 en L85 in de categorie Productdesign tijdens de internationale uitreiking van de BIG SEE awards.
Bobcat heeft de L75 en de L85 nu voorzien van hoogwaardige, nieuwe opties en  standaardfuncties voor extra bedieningscomfort en gebruiksgemak. De modellen zijn nu onder meer uitgerust met:
  • verwarmde cabine ontworpen rondom de bestuurder
  • joystick geïntegreerd in de geveerde stoel
  • een in twee richtingen verstelbaar stuur
  • sleutelontsteking met snelle start-stop-functie
  • automatische parkeerrem om automatisch in en uit te schakelen wanneer dat nodig is
  • 5-inch digitaal scherm met de cruciale informatie van de machine, waar met de jog shuttle doorheen genavigeerd kan worden.
De nieuwe functies van de L75 en L85 voor modeljaar 2024 zijn:
 
Power Bob-Tach (nieuwe optie af fabriek voor de L85)
De Power Bob-Tach zorgt voor een hoogwaardige Bobcat-koppeling voor toepassingen waarbij maximaal volume voor laden en vervoeren per bak of palletvork minder belangrijk is dan een snelle koppeling van meerdere met Bob-Tach compatibele aanbouwdelen, die op de werklocatie ook voor de compacte Bobcat-rupsladers en schrankladers gebruikt worden.
 
Verwarmde, luchtgeveerde stoel (nieuwe optie af fabriek)
De stoel in de cabine heeft nu een hogere rugleuning met een hoofdsteun, maar ook luchtvering, een vergrendelbare, zwevende en links verstelbare armleuning, die de bestuurder van de L75 en L85 meer comfort biedt. De stoffen bekleding van de stoel verbetert het hele jaar door het comfort van de bestuurder of het nu koud of warm weer is. De stoel heeft tevens een sensor om aan te geven of er iemand in de stoel zit en om de veiligheid te verhogen (door het debiet van de hulphydrauliek uit te schakelen).
Geavanceerde bediening van aanbouwdelen (standaard voor de L85; optie voor de L75)
Bobcat heeft het geavanceerde systeem voor de koppeling van aanbouwdelen verbeterd door nieuwe opties toe te voegen die het de bestuurder gemakkelijker maken. Met de nieuwe flex drive-functie kan de bestuurder tijdens werkzaamheden altijd het motortoerental aanpassen via handgas – ook onafhankelijk van het voetgaspedaal. Met deze wijziging heeft Bobcat ook de automatisch stationair-functie ingevoerd, die ingeschakeld wordt om het brandstofverbruik te verminderen als de machine vier seconden niet wordt gebruikt.
Automatische rijregeling (optie af fabriek)
Om het rijcomfort bij hogere snelheden en zwaardere lasten te optimaliseren, heeft Bobcat de automatische rijregeling verbeterd om aan de verwachtingen van klanten te kunnen voldoen. De automatisch geactiveerde giekvering van de lader verbetert het comfort van de bestuurder en helpt het getransporteerde materiaal te beschermen tegen morsen als er met een laadbak of palletvorken wordt gereden. Er is ook meer stabiliteit wanneer de bestuurder een last/gewicht op en neer beweegt. De weergavelogica is tevens aangepast en geeft nu de status weer voor de activering/deactivering van de rijregeling.
Hoog debiet (optie af fabriek)
Deze unieke functie, gebaseerd op andere Bobcat-laders, biedt 100 l/min om aanbouwdelen met een hoog debiet, zoals sneeuwblazers of asfaltfrezen, te laten draaien. Voor nog betere prestaties van highflow aanbouwdelen heeft Bobcat de druk verhoogd van 200 naar 225 bar. Met deze verandering heeft Bobcat ook de tijd voor het automatisch verlagen van het motorvermogen met 50% verminderd, wat handig is ter bescherming van de hydraulische onderdelen als de machine koud is.
Joystickbediening (standaardconfiguratie)
Op basis van feedback van klanten heeft Bobcat de reactietijd voor vooruit/achteruit samen met de functie voor heffen en kippen verbeterd, om de productiviteit te verhogen en de bestuurderservaring te verbeteren. Machines die al in gebruik zijn, kunnen eenvoudig worden bijgewerkt door nieuwe software te downloaden.
Aangepaste linkerarmleuning van de geveerde stoel (nieuwe optie via Aftermarket)
Voor een comfortabelere stoel en ondersteuning voor de linker arm. Om de huidige geveerde stoel op locatie bij te werken, wordt deze functie aangeboden via de Aftermarket-services van Bobcat.

Ook interessant voor jou