Bobcat introduceert maar liefst 48 nieuwe modellen tijdens het ‘Next is Now-event’

21 oktober 2020

Onder het motto ‘Next is Now’ organiseert Bobcat op 21 oktober 2020 de grootste virtuele productlancering, die ooit gehouden is. Met ‘Next is Now’ wil Bobcat een kijkje geven in de toekomst van de sector door maar liefst 48 nieuwe modellen te introduceren. Het gaat om krachtige, efficiënte producten die de wendbaarheid, veelzijdigheid en robuustheid […]

Onder het motto ‘Next is Now’ organiseert Bobcat op 21 oktober 2020 de grootste virtuele productlancering, die ooit gehouden is. Met ‘Next is Now’ wil Bobcat een kijkje geven in de toekomst van de sector door maar liefst 48 nieuwe modellen te introduceren. Het gaat om krachtige, efficiënte producten die de wendbaarheid, veelzijdigheid en robuustheid bieden die Bobcat bekend hebben gemaakt; aangevuld met intelligentere, meer gekoppelde technologieën en diensten die de manier van werken veranderen. Voor Bobcat betekent de lancering een aanzienlijke productdiversificatie en uitbreiding naar nieuwe markten.

“Met ‘Next is Now’ stimuleert Bobcat klanten om efficiënter te werken en stellen we ze in staat om meer te bereiken. We ontwikkelen krachtigere, efficiëntere en slimmere machines en technologieën. Met deze uitbreiding van het programma verbeteren en verbreden wij de keuze aan producten voor onze klanten”, aldus Gustavo Otero, President van Doosan Bobcat EMEA.

Diversificatie en uitbreiding

Het ‘Next is Now’ online event op 21 oktober 2020 is het grootste virtuele lanceringsevenement van Bobcat ooit in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het evenement vervangt dit jaar de fysieke Demo Days die normaliter op de campus in Dobris, Tsjechië, worden gehouden. Het evenement wordt in virtuele vorm gehouden als gevolg van de huidige omstandigheden. Bobcat omarmt digitale technologieën om innovatieve producten op zowel nieuwe als bestaande markten te lanceren. Het bedrijf wil niet alleen de wereldleider zijn op het gebied van compact bouwmaterieel maar ook voorop lopen in de industrie van compact materieel. Dat betekent een bredere productlijn, frequentere productupdates en innovatieve ontwerpen en technologieën die concurrenten zullen dwingen om een inhaalslag te maken.

“Geïnspireerd door de ‘Next is Now’-filosofie lanceert Bobcat een ongekend aantal nieuwe producten en productcategorieën. In deze eerste fase lanceert Bobcat 48 producten in twaalf verschillende categorieën. Naast de onderstaande producten, die met onmiddellijke ingang of binnenkort op de markt zullen komen, presenteert Bobcat nieuwe technologie, die de industrie laat zien waar ze nu en in de toekomst naartoe zal gaan”, zegt Roy Haaker, Vice-President van Sales en Marketing voor Doosan Bobcat EMEA.

Het gaat onder meer om:

 • R-Serie schrankladers en compacte rupsladers
 • R2-serie 5-6 ton minigraafmachines
 • Nieuwe productlijn compacte wielladers en kleine knikladers
 • Nieuwe categorie lichte verdichtingsmachines

Nieuwe R-Serie Stage V compacte laders

De nieuwe machines uit de R-serie zijn het resultaat van het belangrijkste herontwerp van Bobcat compacte laders in 60 jaar. De nieuwe R-serie compacte laders, die bestaat uit de schrankladers S66 en S76 en de compacte rupsladers T66 en T76, voldoet aan de Stage V-normen. In oktober 2020 begint het bedrijf met de levering van deze machines. De nieuwe laders zijn voorzien van diverse verbeteringen op het gebied van prestaties, comfort en zicht die de productiviteit van de klanten helpen verhogen. Veel functies die vroeger als opties aangeboden werden, zijn nu standaard ingebouwd. De nieuwe laders uit de R-serie zijn volledig opnieuw ontworpen met de focus op kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en eersteklas comfort en vormen de volgende stap in de evolutie van compact materieel. (Zie het bijgevoegde persbericht over de R-serie compacte laders)

Nieuwe R2-serie 5-6 ton minigraafmachines

Bobcat lanceert ook de nieuwe generatie R2-serie van 5-6 tons minigraafmachines die voldoen aan de Stage V-normen. De modellen E50z, E55z en E60 bieden de beste mix van goede prestaties, uitstekende stabiliteit en soepele bedienbaarheid van de werkfuncties in hun klasse. De levering van Bobcat’s eerste graafmachines uit de R2-serie start begin 2021.  Het zero house swing (ZHS) model van de E50z is het instapmodel voor deze nieuwe familie van 5-6 ton zware graafmachines. De E55z is een ZHS-machine, die excellente prestaties biedt met eersteklas comfort en een uitstekende stabiliteit. De nieuwe E60 is het vlaggenschip van de conventionele zwenkmodellen, voorzien van onder andere een krachtigere motor en een grotere cabine. (Zie het bijgevoegde persbericht over de R2-serie minigraafmachine.)

Bobcat  wielladers

Bobcat breidt ook zijn laderportfolio uit met compacte wielladers en kleine knikladers om beter op de behoefte van de klant te kunnen inspelen. Met geoptimaliseerde kenmerken voor specifieke toepassingen in de bouw, verhuur, landbouw, landschapsverzorging, wegwerkzaamheden, materiaaltransport en vele andere industrieën.

Bobcat betreedt de markt voor compacte wielladers met twee modellen: de L65 en L85.Met twee modellen nieuwe kleine knikladers van Bobcat, de L23 en L28, worden de traditionele kenmerken van hoge prestaties in een compact formaat, wendbaarheid en veelzijdigheid aangevuld met een grotere hefcapaciteit voor machines met een lager gewicht. (Zie het bijgevoegde persbericht over de wielladers.)

Nieuwe reeks lichte verdichtingsmachines

 • Trilstampers
 • Voorwaartse trilplaten
 • Omkeerbare trilplaten
 • Hydrostatische trilplaten
 • Loopwalsen
 • Sleuvenwalsen
 • Tandemwalsen

Innovaties en nieuwe technologie

De toekomst is niet alleen krachtiger, maar ook digitaal en verbonden. Bobcat wil mensen en machines op nieuwe en innovatieve manieren met elkaar verbinden. Deze technologieën bevinden zich in conceptfase of worden al voorbereid om gelanceerd te worden. Hierdoor kunnen dealers hun klanten beter van dienst zijn en kunnen bestuurders efficiënter en veiliger werken op een manier die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden.Bobcat werkt aan het overbruggen van de kloof tussen bestuurder en machine door verschillende technologieën te testen en toe te passen, die professionals elke dag kunnen gebruiken om de bouwplaats slimmer te maken.

De Bobcat MaxControl-afstandsbediening is een nieuwe technologie waarbij machines met behulp van een app op een smartphone op afstand bediend kunnen worden. Met de Bobcat MaxControl-bediening op afstand kunnen tweepersoonstaken door één persoon worden uitgevoerd. Bestuurders kunnen eenvoudige, alledaagse taken zoals het openen en sluiten van poorten of het laden in kortere tijd en met minder mensen uitvoeren. Bobcat MaxControl is compatibel met compacte laders met selecteerbare joystickbediening (alleen iOS) die al sinds 2004 bestaan.

Bobcat wil van MaxControl een eenvoudige modulaire oplossing maken, met één hardwarebox, waarmee de basis wordt gelegd voor andere functionaliteiten. Bediening op afstand is de eerste functie binnen Bobcat MaxControl maar in de toekomst zullen nog meer functies toegevoegd worden.

Toekomstige functies zijn onder meer de Object Avoidance-functionaliteit. Hiervoor test Bobcat oplossingen die de machine helpen een object te herkennen op basis van foto’s die in augmented-realitymodus genomen zijn, en die voorkomen dat de machine op dat object botst. Werkterreinen veranderen van ondergrond, grootte of locatie. Hiervoor werkt Bobcat aan een nieuwe technologie, namelijk Features On Demand voor geselecteerde compacte laders. Deze technologie stelt klanten in staat om de hardware- en softwarefuncties op hun machine aan te passen. In toekomst kunnen deze worden gekocht en geactiveerd. In eerste instantie zullen deze functies worden ingeschakeld door de dealer, maar in de toekomst zullen klanten in staat zijn om deze en nog veel meer functies zelf te activeren via een abonnementsplatform.

Vijayshekhar Nerva, Hoofd Innovatie voor Doosan Bobcat EMEA, voegde toe: “We werken samen met toonaangevende bedrijven en onderzoeken nieuwe technologieën voor gebruik op ons materieel, om het werk op de bouwplaats productiever, veiliger, milieuvriendelijker en kostenefficiënter te maken.”

Ga voor meer informatie over Bobcat en Bobcat-producten naar www.bobcat.com.

 

Ook interessant voor jou