Bobcat introduceert de Ryan-machines voor het onderhoud van grasmatten in Europa

30 maart 2023

Bobcat levert vanaf nu de krachtige machines voor grasmatverzorging van het merk Ryan ook in Europa. De productlijn is onderdeel van het nieuwe programma machines voor terreinonderhoud, dat verkrijgbaar is bij de erkende dealers in het Bobcat-netwerk. Het uitgebreide portfolio van robuuste machines voor grasverzorging is geschikt voor het zware werk en omvat beluchters, verticuteermachines, […]

Bobcat levert vanaf nu de krachtige machines voor grasmatverzorging van het merk Ryan ook in Europa. De productlijn is onderdeel van het nieuwe programma machines voor terreinonderhoud, dat verkrijgbaar is bij de erkende dealers in het Bobcat-netwerk. Het uitgebreide portfolio van robuuste machines voor grasverzorging is geschikt voor het zware werk en omvat beluchters, verticuteermachines, een zaaimachine en zodensnijders. Het merk Ryan Turf is al ruim 75 jaar in de markt actief en staat goed bekend bij professionels, die zich in Europa en Noord-Amerika met het onderhoud van grasmatten bezighouden.
“Met ons nieuwe aanbod in het segment van machines voor grasonderhoud kunnen we een reeks zeer concurrerende producten leveren niet alleen voor werk op grasvelden van sportaccommodaties, golfbanen, gemeentelijke groenvoorziening en bedrijventerreinen, maar ook in de sectoren verhuur, tuinaanleg en het beheer van groenvoorziening en landschappen. De producten zijn ook interessant voor particuliere eigenaren die grote landgoederen beheren en het onderhoud van hun gazons willen verbeteren”, zegt Daniele Paciotti, directeur Productlijn aanbouwdelen en GME bij Bobcat,
image image
“Naast de machines van Ryan Turf omvat het MTO-aanbod in EMEA ook compacte tractoren en maaiers, en niet te vergeten de bestaande Bobcat-productlijnen van minirupsladers en kleine knikladers. Na het succes dat we hiermee op de Noord-Amerikaanse markt hadden, heeft Bobcat de ambitie om in 2027 een van de drie grootste spelers op gebied van terreinonderhoud in Europa te worden en zijn groei op de wereldwijde markt te verdubbelen,” aldus Paciotti.
imageimage
Ryan Turf-machines
In de productlijn van Ryan Turf vinden we de volgende robuuste, gebruiksvriendelijke en hoogwaardige machines:
Lawnaire beluchters: deze machines verwijderen kleine pluggen gazonvilt en aarde uit het gazon, wat helpt de natuurlijke beluchting van de bodem en opname van water en mest te verbeteren en de wortelgroei te bevorderen. De beluchters van Ryan zijn snel, duurzaam en eenvoudig te transporteren en staan garant voor uitstekende resultaten.
REN-O-THIN® verticuteermachines: deze verticuteerders verwijderen efficiënt en effectief lagen dood gras, het zogenaamde ‘gazonvilt’. Daardoor blijft het gras groener en gezonder en vermindert de kans op ziektes in het gazon. De gebruiker kan de werkhoogte eenvoudig afstellen voor een verticuteerdiepte tot 6 mm. onder de grond. Met REN-O-THIN® verticuteerders  kunt u zonder gereedschap wisselen tussen een reel of snijmessen en zelfs een optionele zaaddoseerder toevoegen voor het doorzaaien.
Mataway® verticuteermachines: de zelfrijdende achterloopverticuteerder Mataway® is gemaakt voor het verjongen en verticuteren van het gazon. De machine heeft een capaciteit tot 1700 m2/uur. Verticuteren kan met vijf typen verwisselbare messen tot 6 mm onder het grondoppervlak.
Mataway® doorzaaier: de Mataway® doorzaaier is gemaakt voor het zware werk. Met het apparaat wordt het zaad direct in voren geplant, voor een ongeëvenaard contact met de bodem en een korte kiemduur. Deze machine zaait graszaad rechtstreeks in de bestaande grasmat, zonder deze of de bodem te beschadigen.
Jr. zodensnijders: de Jr. is al ruim 75 jaar de zodensnijder bij uitstek voor golfbanen, sportvelden en groenvoorzieningen. Er zijn vier modellen leverbaar die garant staan voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties. Ze zijn geschikt om zoden te snijden om te verplanten of om perken aan te leggen of uit te breiden. Met deze machines kunnen ook beschadigde plekken in de grasmat verwijderd worden, om daar direct nieuwe zoden in te leggen.

Ook interessant voor jou