Belg Koen Martens pakt in Rotterdam zijn vierde Benelux titel

13 juni 2023

Aan de iconische Onderzeebootloods in Rotterdam toonde de atleet uit Geel met maar liefst drie nationale records opnieuw dat hij uit het juiste hout gesneden is. Uittredend Benelux kampioen en favoriet van het thuispubliek Redmer Knol veroverde de tweede plaats met twee nationale records en één seizoensbesttijd. Hij zette in totaal maar liefst vier persoonlijke […]

Aan de iconische Onderzeebootloods in Rotterdam toonde de atleet uit Geel met maar liefst drie nationale records opnieuw dat hij uit het juiste hout gesneden is. Uittredend Benelux kampioen en favoriet van het thuispubliek Redmer Knol veroverde de tweede plaats met twee nationale records en één seizoensbesttijd. Hij zette in totaal maar liefst vier persoonlijke besttijden neer. De Benelux kampioen van 2021 Ben Terpstra vervolledigde het podium met twee persoonlijke besttijden op de Stock Saw en de Hot Saw. Met zes nieuwe nationale records, zevenentwintig persoonlijke besttijden en één seizoensbesttijd was het een waar spektakel. Of het nu het zonnige weer, de verfrissende havenlucht, de prachtige locatie aan de nieuwe Maas of het enthousiaste publiek was, de STIHL TIMBERSPORTS® atleten waren alvast in topvorm!

Koen Martens begon met een mooie tijd op de Underhand Chop en brak daarna ook het Belgisch nationaal record tijdens de Stock Saw met een toptijd van 9,73 seconden. Ook tijdens de Standing Block Chop en de Single Buck zette de 39-jarige Belg knappe tijden neer, met opnieuw een Benelux record van 15,61 seconden in die laatste discipline. Tijdens de Springboard zette Martens zijn beste bijltje voor. Met een verbluffende tijd van 52,54 seconden zette hij voor de derde keer een record neer, andermaal een Benelux record! Uiteindelijk verzekerde hij zich van de zege dankzij een sterke prestatie met de Hot Saw. “Ik ben super blij, ik heb vandaag kunnen tonen dat het erin zit. Redmer is een geduchte kandidaat, het zal nog een mooie strijd worden in de toekomst over wie aan de top kan komen en blijven.”

Uittredend Benelux kampioen Redmer Knol zette zijn sterke prestaties van tijdens de World Trophy op zaterdag gewoon verder op zondag en brak ook meerdere records. Na persoonlijke besttijden in de Underhand Chop en de Stock Saw verbrak hij ook nog eens een nationaal record in de Standing Block Chop met een toptijd van 19,61 seconden. Ook in de Single Buck moest het nationale record eraan geloven dankzij een sterke prestatie in 17,33 seconden. In de Springboard was de 29-jarige Nederlander de tweede snelste. In de Hot Saw finale pakte hij nog de eerste plek met een seizoensbesttijd van 6,24 seconden. Net niet genoeg om zichzelf op te volgen als Benelux kampioen. “Ik ben hartstikke blij, kampioen van Nederland. Koen was niet te stoppen vandaag, wat een prestaties heeft die neergezet. Hij heeft terecht gewonnen.”

De Benelux kampioen van 2021 Ben Terpstra vervolledigde het podium met een knappe derde plaats. Met een stevige allroundprestatie en twee persoonlijke besttijden in de Stock Saw en de Hot Saw kan hij tevreden terugblikken op een geslaagd Benelux Championship. “Koen en Redmer waren vandaag een stuk beter, ze verbraken records en gingen veel harder. Ze waren niet bij te houden.“

Records bij de vleet in de zonovergoten Rotterdamse haven

De kettingzaagdiscipline Stock Saw bleek heel goed te gedijen in de Rotterdamse havenlucht ter hoogte van de Onderzeebootloods. Zowel het Belgische als het Benelux record moesten eraan geloven. Koen Martens verbrak het Belgisch nationaal record, terwijl Martijn Harms uit Nederland het Benelux record op zijn naam schreef. Maar liefst tien van de veertien atleten verbeterden in deze discipline hun persoonlijke besttijd. Naast Martens en Harms lieten ook Ben Terpstra, Koen Jacobs (België), Quinten Verhaert (België), Florent Van Raemdonck (België), Redmer Knol, Arnaud Goudsmedt (België), Martijn van der Waal (Nederland) en Eugène Geerders (Nederland) een persoonlijke besttijd optekenen.

Naast het nationale record voor Redmer Knol in de Standing Block chop, noteerden Eelco de Beer (Nederland), Edwin Dost (Nederland), Robin Cuvelier (België), Arnaud Goudsmedt (België) en Florent Van Raemdonck (België) ook een nieuwe persoonlijke besttijd.

In de Single Buck vielen er naast de nationale records van Koen Martens en Redmer Knol nog opmerkelijke prestaties te noteren. Robin Cuvelier (België), Rik Van Drielen (Nederland), Martijn Harms (Nederland) en Eelco de Beer (Nederland) verbeterden allemaal hun persoonlijke besttijd. ​

In de Underhand Chop noteerde naast Redmer Knol ook Quinten Verhaert (België) een persoonlijke besttijd. ​ ​

De volledige resultaten kan je raadplegen in de database of in de PDF’s in bijlage.

De atleten en organisatie kijken terug op een geslaagd weekend met spectaculaire wedstrijden op een unieke locatie. Meer info over de andere wedstrijden op vrijdagen zaterdag vind je op de STIHL TIMBERSPORTS® newssite.

Ook interessant voor jou