AUSA-innovaties bij BIA

28 oktober 2020

AUSA presenteerde enkele opvallende nieuwe modellen en technologische verbeteringen die nu in het BIA gamma beschikbaar zijn. De machines werden nog performanter, zuiniger, veiliger en gebruiksvriendelijker, zodat ze nog beter scoren op vlak van Total Cost of Ownership. DIGITAAL DASHBOARD Een totaal nieuw digitaal display, standaard op verschillende nieuwe modellen, toont op één scherm veel […]

AUSA presenteerde enkele opvallende nieuwe modellen en technologische verbeteringen die nu in het BIA gamma beschikbaar zijn. De machines werden nog performanter, zuiniger, veiliger en gebruiksvriendelijker, zodat ze nog beter scoren op vlak van Total Cost of Ownership.

DIGITAAL DASHBOARD

Een totaal nieuw digitaal display, standaard op verschillende nieuwe modellen, toont op één scherm veel meer indicatoren over de werking van de machine dan een klassiek analoog dashboard. Zo heeft de operator een continu zicht op het functioneren van de machine. Bovendien biedt het scherm toegang tot een reeks diagnosemenu’s die zelfs draadloos vanop pc of mobiel worden bediend.

 NIEUWE KNIKDUMPERS: DR601AHG & D300AHG

Het gamma AUSA compacte alle-terrein knikdumpers telt 10 modellen van 1 ton tot 10 ton in diverse varianten, met hoogkiep of roterende laadbak. Ze zijn erg robuust gebouwd maar toch compact en wendbaar. Er is zelfs een model van slechts 990mm breed voor extra nauwe doorgangen. Alle dumpers hebben een milieuvriendelijke Euro Stage V motor en beschikken over functies zoals ECO-mode om het verbruik nog verder te beperken. Makkelijk te bereiken servicepunten en onderhoudsvriendelijke technische componenten houden het onderhoud efficiënt.

De nieuwe DR601AHG 6-tons dumper is uitgerust met een innovatief ontwerp waarbij de bestuurderspost 180° draait naar gelang de rijrichting. Daarbij worden alle componenten (stuur, joystick, pedalen, veiligheidscamera’s, enz) onmiddellijk aangepast aan de nieuwe stuurpositie. Zo kan de machine in beide richtingen rijden zonder te moeten keren, wat ideaal is op locaties met beperkte manoeuvreerruimte. Dat is niet alleen veiliger maar levert ook een belangrijke tijdwinst op. De machine is verkrijgbaar met open of  gesloten cabine.

Deze nieuwe kleine D300AHG met 3 ton laadvermogen is gebaseerd op het chassis en de aandrijving van het 4,5-tons model wat de machine uitermate robuust en betrouwbaar maakt.  De krachtige Stage V motor levert een hoog koppel waardoor de dumper met volle belading probleemloos hellingen tot 46% kan beklimmen. Er werd veel aandacht besteed aan de veiligheid met oa camera’s en een startbeveiliging. De D300AHG is de efficiëntste en veiligste 3-tons dumper op de markt.

NIEUWE VORKLIFT: C251H

AUSA is marktleider op vlak van alle-terrein heftrucks. Het gamma telt 5 modellen van 1,2 ton tot 5 ton capaciteit met, naar keuze, 4×2 of 4×4 aandrijving en masthoogtes tot 5,5m. De machines zijn perfect geschikt voor land- en tuinbouw, fruiteelt en goederenbehandeling.

De nieuwe C251H van 2,5 ton is een bijzonder geavanceerde vorkheftruk met een nieuw ontwerp voor meer efficiëntie en veiligheid. Hij beschikt over het nieuwe digitale dashboard en een ruime bestuurderscabine met 30% meer zicht rondom. De draaicirkel van maximaal 4 meter maakt deze vorklift uitermate wendbaar. Dankzij de automatische Hill Holder-functie blijft hij op elke helling volledig stilstaan zodra de bestuurder de voet van het gaspedaal haalt.

De nieuwe C251H is krachtiger, zuiniger en milieuvriendelijker dankzij o.a. de DPF en de ECO-mode dat het motortoerental automatisch regelt voor het grootste vermogen tegen een zo laag mogelijk verbruik en uitstoot. Bovendien bedragen de onderhoudsintervallen nu 500u wat dubbel zo lang is.

NIEUWE VERREIKERS: T235H en T204H

Hun modelbenaming bleef ongewijzigd, maar de T235H en T204H verreikers zijn volledig opnieuw ontworpen en uitgerust met de meest geavanceerde Euro Stage V motoren en het nieuwe digitale dashboard. De machines hebben een laadvermogen en hoogtebereik van respectievelijk 2.3 ton / 5 meter en 2 ton / 4,2 meter.

Deze zeer veelzijdige machines passen zich aan elk soort terrein aan, dankzij hun 4×4 aandrijving en het gelimiteerde slipdifferentieel. Met hun drie stuurmodi (voorwiel-, vierwiel- of krabmodus) zij de machines bijzonder wendbaar. De ruime naar voor geplaatste cabine, verkrijgbaar in open, half-open of gesloten variant, biedt de machinist, mede dankzij de erg laag geplaatste giek, een 360° zicht. Met hun hydraulische functies en optionele snelkoppeling voor aanbouwdelen zijn AUSA verreikers polyvalent inzetbaar. De kantelcabine tenslotte, uniek in zijn soort, maakt elk onderdeel makkelijk bereikbaar voor een vlot onderhoud.

Met hun veelzijdigheid, terreincapaciteiten en duurzaam ontwerp maakt van de AUSA verreikers ideale machines voor o.a. landbouw, fourrage en bouwsector.

BIA verdeelt het AUSA gamma hoofdzakelijk via het de BIA Utility Partners, een netwerk van lokale dealers die gespecialiseerd zijn in de verkoop en service van compacte Komatsu en Ausa machines.

 Over de BIA Groep :

Sinds meer dan een eeuw is de BIA Groep actief in de verkoop en service van machines voor grondverzet, weg- en waterbouw, mijnen, steengroeven, energievoorziening, recyclage en transport. Naast verkoop, verhuur en na-verkoop is de BIA Groep een totale service provider die zijn klanten in elk stadium van hun project begeleidt en ondersteunt met gepersonaliseerde hulp. De BIA Groep is aanwezig in de Benelux en in meer dan 20 Afrikaanse landen. BIA heeft meer dan 1300 personen in dienst, waaronder meer dan 850 ingenieurs en technici.

 

Ook interessant voor jou