5DF Keyline Stage V: eenvoudig en efficiënt

2 september 2022

De nieuwe 5DF Keyline-serie bestaat uit twee modellen, 5070DF Keyline en 5080DF Keyline, die de perfecte oplossing zijn voor elke toepassing in ruimtes met lage doorrijhoogtes, werkzaamheden met laag zwaartepunt maar ook voor gebruik in maneges en open teelten. Deze tractoren zijn robuust en uiterst gebruiksvriendelijk en combineren een superieure brandstofefficiëntie met minimale onderhoudsbehoeften, terwijl […]

De nieuwe 5DF Keyline-serie bestaat uit twee modellen, 5070DF Keyline en 5080DF Keyline, die de perfecte oplossing zijn voor elke toepassing in ruimtes met lage doorrijhoogtes, werkzaamheden met laag zwaartepunt maar ook voor gebruik in maneges en open teelten. Deze tractoren zijn robuust en uiterst gebruiksvriendelijk en combineren een superieure brandstofefficiëntie met minimale onderhoudsbehoeften, terwijl ze tegelijkertijd compact zijn, hoge prestaties en legendarische betrouwbaarheid bieden. Deze modellen bieden superieure veiligheid met een beproefd remsysteem op alle 4 de wielen.

De buitengewoon compacte afmetingen van de FARMotion 35-motor die de 5DF Keyline-familie aandrijft, draagt bij aan de uitstekende wendbaarheid van deze tractoren door royale stuurhoeken mogelijk te maken. De motoren voldoen aan de Stage V-emissienormen zonder gebruik te maken van AdBlue. Dankzij een indrukwekkende koppelreserve van 28% zijn de hoogste prestaties gegarandeerd met de 5080DF Keyline. En door het maximale motortoerental van slechts 2200 tpm is ook een laag geluidsniveau gegarandeerd.

Er zijn vier verschillende transmissieconfiguraties beschikbaar, allemaal ontworpen voor superieure efficiëntie, robuustheid en betrouwbaarheid: met de aangeboden 8+8 speed basisversie tot de geheel nieuwe 30+15 variant met superkruiptransmissie en minireductor kan aan alle wensen van de klant worden voldaan. Alle versies zijn geschikt voor een wegsnelheid van 40 km/u, terwijl de transmissievarianten met superkruiptransmissie een rijsnelheid van slechts 230 m/u mogelijk maken bij een maximaal motortoerental in de laagst beschikbare overbrenging. De aftakas heeft een afzonderlijke hendelbediende koppeling waardoor eenvoudig en progressief in- en uitschakelen mogelijk is. Er wordt een uitgebreide keuze aan aftakasconfiguraties aangeboden, inclusief rijsnelheids afhankelijke aftakas, die de aftakas synchroniseert met de transmissie.

Het hydraulische systeem is verkrijgbaar met een opbrengst tot 50 l/min, naast een extra secundaire pomp voor het hydraulische stuursysteem. 2 of 3 hydrauliekventielen achter en tot 3050 kg hefvermogen achter, waardoor alle gangbare werktuigen gebruikt kunnen worden. De vooras is voorzien van een 100% vergrendelbaar sperdifferentieel dat vanaf de bestuurdersstoel kan worden bediend. De maximale stuurhoek van 55° zorgt voor maximale wendbaarheid onder alle omstandigheden.

De moderne, rationele indeling van het bestuurdersplatform biedt ongeëvenaard comfort, met een onopvallende middentunnel en gemakkelijk bereikbare, nauwkeurige bedieningselementen.  De beproefde, kleurgecodeerde bedieningslay-out van het merk DEUTZ-FAHR zorgt ervoor dat elke bediening gemakkelijk herkenbaar is om deze machines zo effectief en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en de stress van de bestuurder te minimaliseren, zelfs in de meest belastende omstandigheden. Het ultramoderne dashboard is voorzien van een praktisch digitaal display dat de bestuurder alle benodigde informatie geeft over de functies en bedrijfsstatus van de machine, terwijl de versnellingshendels zorgen voor nauwkeurig, moeiteloos schakelen.

Ook interessant voor jou