56V professionele ECHO X-series snoeizaag met laag gewicht

27 januari 2024

ECHO neemt, bij het ontwikkelen van nieuwe 56eFORCE professionele 56V accu gereedschappen, de eigenschappen en prestaties van de benzine motoren variant als basis om een switch van benzine naar accu voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. De CS-2511WES het originele 2-taktmodel is naar keuze uitgerust met 3/8” of ¼” snoeiketting, bij de accu-uitvoering […]

ECHO neemt, bij het ontwikkelen van nieuwe 56eFORCE professionele 56V accu gereedschappen, de eigenschappen en prestaties van de benzine motoren variant als basis om een switch van benzine naar accu voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

De CS-2511WES het originele 2-taktmodel is naar keuze uitgerust met 3/8” of ¼” snoeiketting, bij de accu-uitvoering wordt standaard de nieuwe OREGON 80TXL snoeiketting gemonteerd. Een .325” laagprofiel snoeiketting die ongeveer 15% meer zaagvermogen biedt dan de traditionele 3/8” laagprofiel kettingen. Samen met de in Japan vervaardigde TSUMURA zaaggeleider, is de nieuwste accuvariant van ECHO als professionele snoeizaag te klasseren.

Uitgerust met een vernieuwde “palm”-veiligheidsschakelaar is deze snoeizaag qua bediening weer vergelijkbaar met de benzine-equivalenten. Een gepatenteerd systeem dat makkelijk en intuïtief bediend kan worden.

Het geringe gewicht van slechts 2 kg maakt het ongeveer 25% lichter dan vergelijkbare accu-snoeizagen op de markt. Ongeveer 700 gram lichter dan de concurrentie.

Het accucompartiment heeft een “open” constructie waardoor houtspaanders moeiteloos de behuizing kunnen worden afgevoerd. De accu komt hierdoor niet klem te zitten.

De machine beschikt over een koelluchtfilter, een transparante kettingolietank met snel-sluitende tankdop, en een kettingdeksel met een bevestigingsmoer die niet verloren kan gaan.

De volume van de olietank is afgestemd op de autonomie van de machine, zodat de olietank niet leeg is voordat de accu is uitgeput.

De machine is te gebruiken in regenachtige omstandigheden. Alle X-serie modellen van ECHO voldoen aan de IPX4 beschermingsklasse.

De aantrekkelijke ergonomie van deze machine heeft al enkele figuurzagers in de Benelux doen besluiten om voor deze machine te kiezen. Deze veeleisende groep gebruikers streeft naar het hoogste niveau van ergonomie en lage trillingswaarden gezien hun voortdurende gebruik van de snoeizagen.

De ECHO 56eFORCE kettingzaag DCS-2500 is verkrijgbaar bij de erkende ECHO dealer in uw regio vanaf € 453,72 excl. BTW (geleverd zonder accu en lader).

U vindt een ECHO-dealer via www.echodependonit.com.

Ook interessant voor jou