5 DF (platform):De definitieve gespecialiseerde tractor, nu verkrijgbaar in praktische platformuitvoeringen.

7 oktober 2022

De veelgeprezen tractoren van de DEUTZ-FAHR 5 DF serie zijn nu beschikbaar als platformuitvoering met een comfortabel op hydro silent blocks geveerd platform. De vernieuwde indeling van de bestuurderszone in combinatie met de ophanging en de nieuwe inrichting van de schakelhendels en de hydraulische hendels zorgen voor een superieur comfort van de tractor. Om aan […]

De veelgeprezen tractoren van de DEUTZ-FAHR 5 DF serie zijn nu beschikbaar als platformuitvoering met een comfortabel op hydro silent blocks geveerd platform. De vernieuwde indeling van de bestuurderszone in combinatie met de ophanging en de nieuwe inrichting van de schakelhendels en de hydraulische hendels zorgen voor een superieur comfort van de tractor. Om aan elke behoefte te voldoen, worden de tractoren van de nieuwe serie 5 DF aangeboden in twee verschillende platformhoogtes. In beide uitvoeringen hebben de tractoren, gecombineerd met de kleinste bandenmaat, een spatbordhoogte van slechts 1,18 m.

De nieuwe platformuitvoeringen van de 5 DF serie bestaan uit drie 4-cilindermodellen met een vermogen van 95 tot 116 pk. Op de tractor is het geluidsniveau laag, dankzij de soepele en stille motor en de speciale geluiddempende materialen onder de motorkap en het platform. De nieuwe platformuitvoeringen van de 5 DF serie zijn buitengewoon eenvoudig in het gebruik. Bovendien zijn ze uiterst veelzijdig door de vele configuratiemogelijkheden van de transmissie, hydrauliek en aftakas. De nieuwe 5DF serie is ook zeer veilig voor de bestuurder, dankzij de neerklapbare rolbeugel vooraan, de perfecte gewichtsverdeling, het ideale evenwicht tussen een laag zwaartepunt en een grote vrije hoogte onderaan en geavanceerde technische oplossingen zoals schijfremmen op alle 4 de wielen.

De nieuwe FARMotion 45-motoren zorgen voor maximale prestaties van de DEUTZ-FAHR 5 DF-serie platformtractoren. Door de buitengewone compactheid van de gebruikte systemen voor uitlaatgasnabehandeling, die op een slimme manier in het profiel van het voertuig zijn ingebouwd, hebben de tractoren dezelfde buitenafmetingen behouden die de vorige generatie zo populair heeft gemaakt bij gebruikers over de hele wereld. Er zijn nieuwe technologische oplossingen aangebracht om te voldoen aan de emissienorm van Stage V en het vermogen en het koppel van de hele motorserie zijn verhoogd.

Efficiëntie, configureerbaarheid en veelzijdigheid waren de belangrijkste doelstellingen van de ingenieurs van DEUTZ-FAHR die de transmissies voor de 5 DF-serie hebben ontwikkeld. De aangeboden configuraties variëren van een versie met 4 versnellingen met 3 schakelgroepen en gesynchroniseerde omkeerinrichting tot een versie met 5 versnellingen met 3 schakelgroepen en twee Hi-Lo Powershift-verhoudingen voor een totaal van 30+30 versnellingen. Hoewel alle versies een topsnelheid van 40 km/u kunnen halen, beschikken de varianten met 5 versnellingen ook over de OverSpeed-functie, waarmee de tractor de maximaal toegestane snelheid op de weg kan rijden bij een lager, zuiniger motortoerental. Alle versies zijn standaard uitgerust met een kruipversnelling voor het werken bij zeer lage rijsnelheden (vanaf 187 meter per uur) bij maximaal motortoerental.

De aftakas wordt aangeboden met de universele toerentallen van 540 omw/min en 540 ECO en is standaard voorzien van een praktische mechanisch geschakelde koppeling. Als optie zijn uitvoeringen met 1000 omw/min, met gesynchroniseerd toerental en met uiterst praktische, snel verwisselbare steekassen verkrijgbaar.

Het hydraulische systeem van de nieuwe serie 5 DF met platform is zeer flexibel te configureren. Met een dubbelpomps hydraulisch systeem tot 68 l/min kunnen alle mogelijke werktuigen worden gebruikt. Alle versies zijn ook standaard uitgerust met een afzonderlijk hydraulisch circuit voor de stuurinrichting en de hulpvoorzieningen voor een soepel sturen en moeiteloos manoeuvreren, zelfs met de motor op stationair toerental en terwijl de hefinrichting in gebruik is.  Tot 6 hydraulische aansluitingen achteraan zijn verkrijgbaar met verschillende gebruiksmogelijkheden en optionele opbrengstregelaar. Alle versies zijn standaard uitgerust met een drukloze retour om doeltreffend te kunnen werken met werktuigen voorzien van hydraulische motoren. De hefinrichting achter beschikt standaard over een maximumcapaciteit van 3130 kg, die met behulp van optionele aanvullende cilinders kan worden verhoogd tot een indrukwekkende 3940 kg.

De vooras heeft een grote maximale stuuruitslag voor uitstekende wendbaarheid en is standaard uitgerust met natte schijfremmen voor superieure actieve veiligheid onder alle werkomstandigheden. De 100% vergrendelbare differentieelblokkering en het 4WD-systeem worden met een simpele druk op de knop in- en uitgeschakeld.

Ook interessant voor jou