11e editie Nationale Grasdag

6 juni 2020

‘Een mooi gazon valt niet uit de lucht!’ De Nationale Grasdag gaat ‘on tour’. Het gekende terrein in Hove wordt verlaten en de praktijkdag voor de professionele groenvoorziener gaat vanaf deze 11e editie op bezoek bij de graszodenkwekers zelf. Eerste halte: zodenteler Erik Ooms in Meer. Na 10 edities is de Nationale Grasdag uitgegroeid tot […]

‘Een mooi gazon valt niet uit de lucht!’

De Nationale Grasdag gaat ‘on tour’. Het gekende terrein in Hove wordt verlaten en de praktijkdag voor de professionele groenvoorziener gaat vanaf deze 11e editie op bezoek bij de graszodenkwekers zelf. Eerste halte: zodenteler Erik Ooms in Meer.

Na 10 edities is de Nationale Grasdag uitgegroeid tot een begrip in de sector. Een professionele netwerkdag waar iedereen in de sector elk jaar reikhalzend naar uitkijkt.

Ook dit jaar zijn tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en professionals op donderdag 28 september welkom om kennis te maken met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden en -expertise. Onder het thema ‘Een mooi gazon valt niet uit de lucht’, worden alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen uitvoerig gedemonstreerd. Groenprofessionals ontdekken de nieuwste producten en machines, ontmoeten collega’s en vakdeskundigen en keren terug naar huis met een berg nuttige info.

Demonstraties & advies

Beluchten, bezanden, maaien, beregenen, doorzaaien, verticuteren, bezoden… Het is maar een greep uit de grondbewerkingen die aan bod komen. Ook wordt ruimschoots aandacht besteed aan randapparatuur voor onkruidbestrijding, grasmaaiers, multifunctionele bosmaaiers en ander klein materiaal voor de professionele markt.

De organiserende partners delen graag hun expertise over de aanleg van de perfecte grasmat. Zo krijg je advies over welk grasmengsel geschikt is bij doorzaai, welke meststoffen te gebruiken in functie van de uitgevoerde grondbewerkingen en tijdstip van het jaar, welke bodemverbeteraar in te werken, welke gewasbeschermingsmiddelen aan te wenden vóór en na renovatie.

In het kader van een duurzaam groenbeleid worden aanverwante aspecten zoals natuurlijke grasbermen en bloemenweides uitgebreid behandeld. Een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels zijn ter plaatse ingezaaid.

Opleiding fytolicentie 

De Nationale Grasdag is erkend als vormingsactiveit voor het behoud of verlengen van de fytolicentie.

Praktische info

De Nationale Grasdag is een organisatie van 5 toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Bayer, Compo Expert, ICL (Everris) en TerraCottem. Deze praktijkdag wordt ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.

Het proefveld in de Terbeeksestraat 71b, 2320 Meer (Hoogstraten) is exclusief voor de professionele groenvoorzieners en is toegankelijk van 9.30 u. tot 18.00 u.

Voorinschrijving is verplicht via www.nationalegrasdag.be

Ook interessant voor jou